Arrangement

Highland games

Zin in een sportief dagje uit waarbij teambuilding het belangrijkste ingrediënt is? Stroop de mouwen dan maar vast op, want tijdens dit uitje zijn jullie spierballen hard nodig!

Wat kunnen jullie verwachten?
Na een duidelijke uitleg over de oeroude Schotse spellen wordt jullie Captains  gehuld in een kilt. Er worden verschillende krachtmetingen verricht onder de teams. Touwtrekken, boomstam zagen, reuze slalom en kogelslingeren zijn hier enkele voorbeelden van. Maar niet alleen met kracht behalen jullie de punten, want tijdens het kopspijkerspel wordt jullie algemene kennis op de proef gesteld. Highland Games van Biej de Tant op maat heeft van alles wat en is daarom een zeer geschikte activiteit voor vrijgezellenfeesten, teambuilding en bedrijfsuitjes. Gegarandeerd plezier dus!

  • Welly Wanging

Wie kan een grote rubberen laars zo ver mogelijk gooien? Recente beroemde voorbeelden zijn Prince Harry and Megan Markle die hierbij graag hun best doen.

  • Tugg O’War  (touw trekken)

Dit was een Olympische discipline tot 1910. Traditioneel waren het teams van 15 man maar wij zijn daar iets flexibeler.

Doel is het tegenovergestelde team 1.8 meter naar voren te trekken.

Vertrek naar de uitkijkheuvel.

  • Fell Running (Hill Race )

Individuele runners proberen zo snel mogelijk de top van een lokale heuvel te bereiken (via welke route dan ook!). De race bij Craig Coinnich zeker in het Verenigd Koninkrijk is heel bekend (250m omhoog en omlaag in 17 minutes. )

Deze discipline bestaat al sinds de 11de eeuw.

Bij ons is de heuvel echter minder hoog en mogen de team leden elkaar ook helpen. De snelste boven bij de vlag wint de punten voor het team.

  • Cheese Rolling

Vanaf de tip van de heuvel wordt een kaas (voor veiligheidsredenen een sponsachtige imitatie, geen echte kaas) aan het rollen gezet. De teamleden rennen achteraan. Wie als eerste over de finish is (of de kaas vangt) wint.

(Voorbeelden op YouTube te bekijken: Gloucester Cheese Race)

Pauze op de huifkaar met lekker stoer lunchen.

  • Haggis Hurling

Haggis hurling is een van de meer aparte tradities van de Highland Games, en is nu een populaire noviteit op veel van de evenementen. Het begon als een grapje in de jaren 1970, om te zien hoe ver een Haggis (een gevulde schapenmaag van 850 gr) kon worden gegooid terwijl de speler op een platform (in de Highlands graag een whiskyvat!) stond. Al gauw groeide de populariteit van het spel en is er nu zelfs een wereldkampioenschap Haggis Hurling.

Volgends de traditie moet de Haggis na het gooien nog steeds eetbaar zijn!

In onze streek is het dan een pakket balkenbrij


Haggis Hurling
 

  • Hay Stacking
   
  • Een kleine hooibaal moet door middel van een hooivork over een op hoogte gespannen touw gegooid worden. Hoe hoger hoe beter. De beste twee performers gaan door naar de tweede ronde. De hoogste wint de punten voor het team.
   
  • Caber toss

  • Het bekendste evenement tijdens de Highland Games. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is niet de afstand maar de stijl van uitvoeren het belangrijkste. De deelnemer dient de rechtop geplaatste stam, met het dikste eind bovenaan, zelf op te tillen. Na een aanloop stopt hij plotseling en werpt de stam omhoog. De stam moet echt kantelen, anders is de worp ongeldig. De meeste punten worden toegekend aan de hand van de ligging van de stam. Een boomstam die loodrecht van de deelnemer is weg gekanteld, een '12 o'clock' genoemd, krijgt de hoogste score


 

KOSTEN PER PERSOON

€25.50

WAT IS INCLUSIEF?

- Begeleiding

- Spelmaterialen

- Huifkar

- Schotste kilt voor de Captains

- Prijsuitreiking

- Prijsje voor de winnaars

- Teambuilding


Extra bij te bestellen:

Games + Lunch | 43,- euro

Games + Lunch + BBQ | 65,- euro

GROEPSGROOTTE

Vanaf 14 personen

NEEM CONTACT OP

OF STEL JE EIGEN DAG ARRANGEMENT SAMEN

NU SAMENSTELLEN