BiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetantBiejdetant

Klootschieten

Een gezellige Schinveldse boswandeling met wedstrijdelement!

Onder klootschieten wordt verstaan:

"Het gooien van een houten bal (de kloot ) over een parcours, met als doel dit parcours in zo weinig mogelijk worpen af te leggen. Het klootschieten wordt altijd in twee teams gespeeld. De kloot is een houten bal op het juiste gewicht gebracht door middel van ingegoten lood."

Klootschieten is een gezellig spel, u kunt een gezellige middag klootschieten bij ons boeken voor uw familiedag of zelfs een compleet verzorgd bedrijfsfeest of gezellig onder vrienden, met aansluitend een lekkere borrel en dan een lunch, brunch of bbq.

Klootschieten wordt het meest gedaan op de Veluwe, tegenwoordig kunt u ook klootschieten in de Schinveldse Bossen. Dit mooi natuurgebied is er dan ook uitermate geschikt voor klootschieten. Er wordt gekootschiet op een route door de Schinveldse Bossen en velden.

Als u gaat klootschieten krijgt u een klootmobiel (bolderwagen) mee in het klootmobiel is een klootje (drankje) een kloothark om de eventuele weggerolde ballen uit de berm/water te halen en natuurlijk voor ieder team een kloot!

Van af ons terrein wordt u begeleidt (u krijgt dan klootschietenles) zodat u weet wat u moet doen, dan wandelt u met de groep en de wandelkaart al kootschietend door velden en wegen.
Duur: ongeveer 2,5 uur

Kosten

De kosten zijn € 6,00 p.p. incl. het klootje, het reglement en natuurlijk de kloot en het klootmobiel. Per groep krijgt u 2 klootschietballen mee, bij het kwijtraken van een klootschietbal wordt € 17,50 in rekening gebracht.


Biej de Tant
Fam. van Eijk
Schinveld
Tel 06 20 32 51 79 of 06 511 77 347
e-mail informatie@biejdetant.nl
Ook een vegetarische gerechten zijn mogelijk, vraag ernaar!
De extra kosten voor lactose en/of glutenvrij zijn € 2,50 p.p.
Zijn er allergenen dan horen wij deze graag bij bevestiging.
Print deze pagina